Bilstein schokdempers kopen: twee redenen waarom

Eenieder die zich interesseert in auto’s heeft vast wel eens van Bilstein gehoord. Deze Duitse fabrikant van schokdempers staat al sinds de introductie van hun gasdrukschokdempers in 1954 bekend als een fabrikant die kwaliteit levert. Wanneer u Bilstein schokdempers gaat kopen, weet u zeker dat u dempers kiest met een hoge mate van kwaliteit en comfort. Wij hebben voor de zekerheid nog even twee redenen uitgekozen waarom Bilstein schokdempers de moeite waard zijn om te kopen.

Bilstein schokdempers kopen is kiezen voor Duitse klasse

Noem het een cliché, noem het imago, maar de waarheid is dat Duitse auto’s en Duitse onderdelenfabrikanten over de hele wereld bekend staan om hun uitstekende staat van dienst. Daar zal vast een goede reden achter zitten. In het geval van Bilstein is dit zeker het geval. Dit Duitse merk heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd als het gaat om kwaliteit en innovatie. Al in 1954 waren ze brutaal genoeg om de monotube gasdrukschokdempers te introduceren. Deze dempers zorgen ervoor dat bij demping geen lucht vrijkomt, wat bij olieschokdempers wel het geval is. Door de lucht neemt de algehele dempingskracht af – dit is bij de gasdrukschokdempers van Bilstein dus niet het geval. Maar dat is niet het enige bewijs voor kwaliteit en innovatie. Ook het feit dat Bilstein al jaren nieuwe foefjes introduceert in de Formule 1, geeft aan dat het bedrijf hoog scoort in alle takken van de sport.

Verscheidenheid aan producten

Bilstein schokdempers kopen is eveneens kiezen voor een verscheidenheid aan producten. De producten van Bilstein zijn leverbaar voor een hele reeks auto’s. Een voorbeeld van een demper is de B4 Gasdrukschokdemper. Deze demper staat algemeen bekend als de topper binnen het segment en behoort ook tot de gasdrukschokdempers zoals hierboven wordt beschreven. Een ander product dat hoge ogen doet gooien is de B12 Sportline. Dit product is geproduceerd in samenwerking met Eibach en zorgt voor een sportieve rijervaring.

Kiest u voor Bilstein schokdempers kopen? Dan kiest u voor kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *