Sloep huren in Amsterdam: dat kan nu ook milieubewust

Steeds meer initiatieven hebben als doel om het dagelijks transport in Nederland milieuvriendelijk(er) te maken. Ook de gemeente Amsterdam is hier druk mee bezig. De ambitie is om de grachtengordel zo schoon mogelijk te houden. Is het haalbaar om al het bootverkeer in de binnenwateren van Amsterdam klimaatneutraal te maken? We kunnen in ieder geval ons best doen.

Elektrische sloep huren

De boten van Ecoboats Amsterdam zijn in 2017 speciaal ontworpen met de missie om de Amsterdamse grachten schoon te houden. Een sloep huren in Amsterdam is nog nooit zo milieubewust geweest. De luxe sloepen zijn met de nieuwste technieken en beste materialen gebouwd. Daarnaast zijn ze van alle gemakken voorzien. Er zijn comfortabele kussens een kleedjes aan boord en je kunt je spullen gemakkelijk opbergen.

Een milieubewust dagje uit in Amsterdam

Jouw dagje uit in Amsterdam wordt hierdoor een stuk milieuvriendelijker. Want zeg nou zelf, als je eenmaal in de hoofdstad bent dan wil je ook het water op! De elektrische sloepen van Ecoboats Amsterdam kunnen 14 uur achter elkaar varen en zijn fluisterstil. Je vaart dus zonder lawaai, zonder uitlaatgassen en zonder stank.

Varen door de Amsterdamse grachten

De bekende Amsterdamse grachten staan sinds 2010 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en hebben altijd een belangrijke rol gespeeld voor de stad. De waterwegen werden in eerste instantie aangelegd voor transport, verdediging en waterbeheersing. Tegenwoordig worden de grachten vooral gebruikt voor de pleziervaart. De Amsterdamse rondvaartboten, kleinere sloepen en woonboten zijn niet meer weg te denken. Het is belangrijk dat we deze unieke grachtengordel schoon houden zodat iedereen er van kan blijven genieten.

Nog groener?

Je hebt de elektrische boot gereserveerd voor jouw uitje in Amsterdam. Top! Maar hoe kun je jouw uitje nog “groener” maken? Neem bijvoorbeeld de trein naar Amsterdam en wandel vervolgens naar de opstapplaats van Ecoboats Amsterdam. Deze is dichtbij Amsterdam Centraal te vinden. Wil je liever niet lopen? Dan kun je natuurlijk ook een tram of bus pakken. Zo ben je helemaal milieubewust bezig en draag je bij aan een schoner transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *