Waarom zakelijke laadpalen interessant zijn voor je bedrijf

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Een goede ontwikkeling natuurlijk want elektrisch rijden is veel beter voor het milieu. In 2015 reed 1 op de 10 auto’s elektrisch en dat zal alleen nog maar meer worden. Al deze auto’s moeten natuurlijk ook worden opgeladen, dus het plaatsen van laadpalen wordt ook steeds belangrijker. Als bedrijf kun je er ook voor kiezen om een zakelijke laadpaal  aan te schaffen. Waarom zou je als bedrijf kiezen voor een laadpaal bij je bedrijf?

Duurzaam imago

Een beter milieu begint natuurlijk bij jezelf. Als bedrijf geldt dit uiteraard ook. Steeds meer bedrijven zijn bezig met duurzaamheid en innovatie en een duurzaam imago is anno 2018 heel erg belangrijk. Een laadpaal bij je bedrijf laat zien dat jouw bedrijf bezig is met duurzame innovatie. Dit kan leiden tot nieuwe klanten en werknemers. Daarnaast stimuleer je werknemers om elektrisch te gaan rijden en draag je dus een steentje bij aan een beter milieu. Een win-win situatie dus.

Service voor je medewerkers

Met een laadpaal bij je bedrijf biedt je een extra service aan je medewerkers. Ze kunnen hun auto opladen terwijl ze aan het werk zijn. Dit is een groot voordeel, want tegenwoordig zijn openbare laadpalen vaak een schaarste. Dit betekent dat er zelfs files voor laadpalen ontstaan. Iedereen wil namelijk rond dezelfde tijd zijn of haar auto opladen, namelijk als ze terug komen van hun werk. Wanneer werknemers hun auto tijdens werktijd op kunnen laden, verhelp je dit probleem.

Relatief lage investering

Een zakelijke laadpaal is een relatief lage investering voor je bedrijf. Er zijn diverse belastingvoordelen, bijvoorbeeld de Milieu-investeringaftrek van 36 procent bij het laadpunt in het eerste jaar. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28 procent kun je ook gebruiken bij een zakelijke laadpaal. Naast deze nationale subsidies zijn er vaak ook nog lokale en regionale subsidies. Het loont zeker om dit even uit te zoeken.

Groene stroom

De laaddienstverleners van laadpalen werken met groene stroom. Dit betekent dat er alleen gebruik wordt gemaakt van gegarandeerd groene stroom, opgewekt uit windmolens. Dit betekent dat de stroom is opgewekt zonder CO2-uitstoot. Zo draag je met je bedrijf dus optimaal bij aan een beter milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *