Werken als koerier

Als autorijden een liefhebberij van u is, dan is werken als koerier een hele leuke optie. U maakt dagelijks vele kilometers door het hele land in een prima auto. Daarbij komt u met vele mensen in contact en is het elke dag weer een verrassing waar u terechtkomt.

De rijdende reclame

Maar een koerier, zoals Milatrans, is meer dan een pakjesbezorger; u bent het visitekaartje van het bedrijf. Wanneer u koerierswerk doet, moet uw auto er eigenlijk altijd goed uitzien en is ook uw weggedrag erg belangrijk. De reclame van het bedrijf staat op uw auto en u wilt daarom overal een goede indruk maken. De klant waar u voor rijdt wilt u tevreden stellen door zijn pakket op perfecte wijze voor hem af te leveren. Hierdoor bouwt u vertrouwen op en wordt u nogmaals gevraagd. Maar ook het afleveradres is in de toekomst een mogelijke opdrachtgever en daar houd je dus rekening mee.

Een koerier moet snel, veilig en goed zijn

U kent de Nederlandse wegen goed, waarbij u natuurlijk wordt geholpen door een geavanceerd navigatiesysteem. Niet alleen is het belangrijk dat uw pakket goed aankomt en dat u soepel door het verkeer beweegt, het moet over het algemeen ook snel gebeuren. Daar zit de uitdaging voor de goede koerier. U moet uzelf houden aan de geldende snelheden en de verkeersregels, maar toch met enige spoed op de plaats van bestemming aankomen. U probeert de file dan ook te vermijden om de snelheid er in te houden. U let dus niet alleen op het navigatiesysteem, maar houdt u ook middels radio en internet op de hoogte van de verkeerssituatie. U bent dus altijd alert op het verkeer en zorgt ervoor dat uw pakket netjes en binnen een schappelijk tijdsbestek op de bestemming aankomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *