Autokopers advies: u, uw auto en het milieu

Vergeet het meeste van wat u over hybride, elektrische of biodiesel heeft gehoord – er bestaat niet zoiets als een ‘groene’ auto. Alle auto’s beschadigen het milieu; het is alleen dat sommigen meer schade aanrichten dan anderen. De groenste auto is degene die thuis wordt gelaten. Aangezien u een auto nodig heeft, hoe kunt u uw impact beperken? Lees de volgende tips over hoe u groener en veiliger kunt rijden en over de relatieve voordelen van verschillende soorten auto’s.

Nieuwe versus tweedehands auto’s

Een tweedehandswagen kiezen kan zowel een groen als een financieel alternatief zijn om een nieuwe te kopen. Auto’s verliezen na drie jaar de helft van hun waarde, maar zouden op die leeftijd nog steeds als nieuw moeten rijden. Nieuwe auto’s zijn over het algemeen betrouwbaarder dan tweedehands auto’s, maar de montage, levering en zelfs marketing ervan hebben aanzienlijke middelen verbruikt voordat u de auto van het plein van de dealer heeft meegenomen.

Het is het beste om een auto te kiezen met een goed gedocumenteerde servicegeschiedenis. Het kan financieel zin hebben om meer te besteden aan het repareren van een voertuig dan de marktwaarde ervan. Betrouwbaarheid is de sleutel. Zodra een voertuig onbetrouwbaar wordt, kunt u deze het beste verkopen.

Koop klein, huur groot

Koop een zo klein mogelijke auto voor uw dagelijkse behoeften. U kunt besluiten dat u een grote auto nodig hebt, omdat u familieleden heeft die meer dan 200 kilometer verderop wonen. Als u ze echter slechts twee keer per jaar bezoekt, en het grootste deel van uw rijgedrag in een straal van 50 km plaatsvindt, kan een grote auto inefficiënt zijn. Door een kleinere auto te kopen voor het merendeel van het rijden, en een grotere auto te huren voor de lange reizen, bespaart u geld.

Auto delen

Autoclubs bieden een geld besparend en groen alternatief voor privéautobezit, en sommige mensen hebben eenvoudigweg een informele afspraak met vrienden of buren. Als u minder dan 6000 kilometer per jaar rijdt, zou een autoclub u tot € 3.500 per jaar kunnen besparen. Veel mensen merken niet de echte kosten van het besturen van een auto, maar als u de kosten van belasting, APK, brandstof, onderhoud, reparaties, afschrijving en parkeren bij elkaar optelt, is dat vaak meer dan u verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *