Duurzaam auto huren

Er zijn vele dingen die u kunt doen om rekening te houden met het milieu. Dit kan thuis, op werk of als u op vakantie gaat. In de maatschappij zijn er steeds meer bedrijven die bewuster omgaan met het milieu. Vliegtuigen worden vervangen voor energiezuinigere toestellen en autoverhuurbedrijven schaffen duurzamere auto’s aan. Een eigen auto voor de deur geeft gemak, maar als u weinig gebruik maakt van een auto, is het duurzamer om een auto te huren. Gaat u een auto huren op vakantie, kies dan voor een duurzame optie. Er zijn ook nog overige dingen die u zelf kunt doen voor het milieu.

Compenseer CO2 uitstoot

Het is mogelijk om het CO2-uitstoot te compenseren die u op vakantie heeft veroorzaakt. Bij vele verhuur bedrijven is het mogelijk om de huurauto ‘groen’ te maken. Je betaalt dan een klein bedrag extra over de kosten van uw huurauto. Dit kleine bedrag wordt vervolgens geïnvesteerd in diverse projecten tegen klimaatverandering. Op deze wijze kan u met een goed gevoel een auto huren.

Elektrische auto

De meest duurzaamste optie is de elektrische auto. Op vakantie gaan met een elektrische auto vergt wel meer voorbereiding. Het is aan te raden om van te voren alle oplaadpunten op uw route in kaart te brengen. Hier zijn handige apps voor te downloaden. In Nederland kunt u bij alle laadpalen dezelfde kabels en betaalpassen gebruiken. Dit is echter in het buitenland niet het geval. Soms moet u van te voren al een betaalpas aanvragen. Overleg met uw autoverhuur bedrijf van te voren uw bestemming. Zij kunnen u advies geven over de laadpalen en betaalmethodes in het buitenland. Daarnaast nog een belangrijke tip: houd tijdens het rijden voldoende reserve over. Niets is zo onprettig als met een lege accu langs de weg te staan.

Duurzame keurmerk

Zoek een autoverhuur op die gecertificeerd is met het ‘Erkend Duurzaam’ certificaat. Autobedrijven die dit keurmerk hebben zijn gescand in hoeverre hun bedrijfsvoering duurzaam is. Deze scan bestaat uit 42 vragen. Deze resultaten worden gecontroleerd door onafhankelijke specialisten. Het is dus een betrouwbaar keurmerk.

Een auto huren voor op vakantie is een erg duurzame optie, zeker als u kiest voor de elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *