Een auto importeren uit het buitenland

Een auto invoeren uit het buitenland kan in sommige gevallen voordeliger zijn dan dezelfde auto in Nederland kopen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat men auto’s uit het buitenland importeert. Binnen de Europese unie maar ook elders lopen de prijzen van de auto’s soms erg uiteen, import is dus in sommige gevallen een goede manier om die ene auto voor een goedkopere prijs in het bezit te krijgen. In dit artikel zullen we u wat informatie geven over het importeren van een auto uit het buitenland. 

Populaire landen voor het importeren van auto’s

Als eerst zullen we bekijken welke landen populair zijn om een tweedehands auto uit te importeren en ook wat deze landen tot populaire landen maakt. 

Duitsland

Een auto importeren uit Duitsland is altijd razend populair. In Duitsland zijn auto’s vaak een stuk goedkoper terwijl de kwaliteit van de auto’s erg groot is. Ook tweedehands auto’s uit Duitsland verkeren vaak in een betere staat dan dezelfde auto’s in Nederland. Dit komt mede doordat men in Duitsland vaak grotere afstanden aflegt met de auto dan in Nederland, korte ritten zijn funest voor een auto. Een auto importeren uit Duitsland is hierom vaak niet enkel slim om geld te besparen maar ook omdat de kwaliteit van de auto vaak groter is. 

België

België is naast Duitsland een populair land voor het importeren van een auto. In België is vooral de prijs de beweegreden. Auto’s zijn in België vaak goedkoper dan in Nederland en zelf als men de invoer belasting optelt bij de verkoopprijs komt men goedkoper uit dan de auto te kopen in Nederland. Natuurlijk is het ook fijn dat er net voor de grens met Nederland nog tegen een normaal tarief een volle tank te bemachtigen is.

Het importproces

Bij de import van een auto komt het een en ander kijken. We zullen u een beknopt overzicht geven van enkele belangrijke dingen om rekening mee te houden wanneer een auto invoeren op de planning staat. 

  • De auto moet naar Nederland komen (dit kan zowel door de auto hierheen te rijden of door deze op een trailer te zetten en naar Nederland te halen)
  • De auto moet worden voorzien van een Nederlands kenteken (afspraak maken bij het RDW is soms nodig, soms ook niet)
  • De auto moet gekeurd worden (soms kan de buitenlandse keuring overgenomen worden)
  • U moet aangifte doen van de BPM bij de belastingdienst

Dit zijn de meest belangrijke stappen, voor extra informatie kunt u zich wenden tot de RDW. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *