Schonere scooters

Vanaf het begin van 2018 is er veel veranderd in de scooterwereld. Door nieuwe Europese normen moeten brom- en snorfietsen aan andere eisen voldoen op het gebied van uitstoot. Kort gezegd mogen deze scooter minder schadelijke stoffen uitstoten. Scooters worden dus steeds schoner en duurzamer, doordat de hoeveelheid uitlaatgassen wordt gereduceerd.

EURO-4 norm

De nieuwe regelgeving voor scooters wil niet zeggen dat er helemaal geen scooters meer verkocht mogen worden. Bezit u nog een oudere scooter? Dan kunt u hier gewoon op blijven rijden. Wanneer u een nieuwe scooter koopt, zijn er wel regels. Er mogen alleen nog bromfietsen op op kenteken worden gezet die aan de EURO-4 norm voldoen. Deze EURO-4 norm brengt naast minder schadelijke uitstoot ook andere voordelen met zich mee. Deze scooters zijn lager in brandstofgebruik, zijn betrouwbaarder en beschikken over verbeterde techniek.

Al veel eerder, in 2005, was de EURO-4 norm al van kracht voor personenauto’s. Toen hadden scooters hier nog niet mee te maken. Eerder waren wel al de EURO-2 en EURO 3 norm ingevoerd voor brommers en scooters. Deze duurzamere normen moeten vervuiling tegengaan en het milieu schoner krijgen.

Scooter kopen

De bedoeling is dat de scooters met de meest schadelijke uitstoot uit het straatbeeld gaan verdwijnen. Niet alle merken en modellen voldoen aan de nieuwe eisen. Senzo scooters, het eigen merk van Voordeelscooters, voldoen wel aan deze eisen.Wanneer u op zoek bent naar een scooter die aan de nieuwe regels voldoet, kunt u terecht bij Voordeelscooters Rotterdam. Scooters zijn leverbaar als snorscooters (25 km/h) en als bromscooters (45 km/h). Voordeelscooters kan zo’n scooter met een betrouwbare motor leveren in de regio Rotterdam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *