Transporteren van gekoelde producten

Het kan in bepaalde gevallen voorkomen dat er een product vervoerd moet worden dat gekoeld moet worden. Zou men het product namelijk tijdens het vervoer niet koelen, dan is de kans redelijk aanwezig, dat men het kan weggooien, omdat het bedorven zal zijn. Dat moeten we dus te allen tijde tijdens het vervoer voorkomen.

Beginnend ondernemer

U bent als een startende ondernemer bezig met het vervoeren van producten die bij u worden aangeleverd. Dat doet u al verschillende jaren maar de producten die u vervoerde, waren nooit artikelen die zouden kunnen bederven. Nu komt er een klant bij u die producten door u wil laten leveren, maar deze producten moeten tijdens het vervoer gekoeld worden. Zij mogen namelijk niet bedorven op het afleveradres aankomen. In een dergelijk geval zou u kunnen overwegen om een bestelwagen te huren waarin een koeling zit. Wanneer alles naar goede redelijkheid gaat, kan dan na verloop van tijd worden besloten zelf een koeling bestelwagen aan te schaffen.

Inbouwen van een koelinstallatie

Wanneer u meerdere bestelwagens heeft dan kunt u, als u regelmatig opdrachten krijgt om bederfelijke spullen te vervoeren, in een wagen een koelinstallatie laten bouwen door Coolgo. U kan dat in een kleine of een grote wagen laten doen. Wat voor een soort koelinstallatie u moet laten inbouwen, zult u eerst moeten gaan uitzoeken. Hierbij zijn de hoeveelheid producten die u gekoeld moet vervoeren en het aantal keren belangrijk. U zal eerst verschillende offertes moeten opvragen. Voor de kosten zijn de inhoud van de laadruimte van belang en wat de temperatuur moet worden in de wagen tijdens het vervoer van de producten. Hoe lager de temperatuur moet worden hoe zwaarder de koelinstallatie moet zijn en dus ook hoe duurder hij zal worden. Ook moet gekeken worden naar het aantal gemiddelde tussenstops die men heeft tijdens het vervoer van de producten. Hoe vaker men moet stoppen om producten af te leveren hoe vaker de deur open moet en er warmte verloren gaat. Dat zijn allemaal zaken die van belang zijn voor de soort koelinstallatie. Ook is er in enkele gevallen een voorkoeling nodig. Daarom is het belangrijk dat u niet zomaar even een wagen laat ombouwen of een wagen koopt met een koelinstallatie. U moet er als ondernemer zeker van zijn dat u er winst mee kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *