Waar moet een voertuigen garage aan voldoen?

Bij het inrichten van een werkplaats voor voertuigen moet je aan een uiteenlopend aantal eisen voldoen. Het mag allereerst duidelijk zijn dat je moet zorgen voor een ruimte die groot genoeg is en ordelijk is ingericht. Vervolgens is het belangrijk om je te bedenken waar de werplaats met name voor bedoeld is.

Garage voor grote voertuigen

Als je een garage gaat inrichten voor grote voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens, is het allereerst van belang om een ruimte te hebben die voldoende hoogte heeft. Ook de toegangsdeur moet groot genoeg zijn om grote voertuigen naar binnen te kunnen rijden. Als het voertuig dan eenmaal binnen staat moet je een hefbrug hebben die het grote gewicht probleemloos kan dragen. Daarnaast moet je mogelijkheid hebben om rondom en onder het voertuig te kunnen bewegen. Naast goed sleutelgereedschap, wat je opbergt in verrijdbare kastjes, moet je ook beschikken over een remmentestbank, gereedschap om banden te kunnen lichten en vloeistoffen en lucht naar het voertuig kunnen distribueren.

Garage voor kleine voertuigen

Een garage voor kleine voertuigen, zoals auto’s en motorfietsen, lijkt kwa werkplaatsinrichting grofweg op een garage voor grote voertuigen. Wel heb je natuurlijk veel minder ruimte nodig en kan je af met lichter gereedschap. Zaken zoals momentsleutels en compressoren zijn net zo belangrijk, maar kunnen wat kleiner en minder zwaar zijn. Als je besluit om ook zelf kleine schades te herstellen kun je ook denken aan een straal- en spuitkabine. Voor kleine voertuigen hoeft dit niet eens zo’n grote ruimte te zijn en is dit best te doen.

Overige benodigdheden

Tot slot zijn er een aantal zaken die voor elke werkplaats van groot belang zijn. Voor de gezondheid van elke aanwezige is goede ventilatie van levensbelang. Daarnaast moet er een ruimte zijn waar even gepauzeerd kan worden en bij voorkeur ook een mogelijkheid om even lekker op te frissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *