Waarom ramen tinten zo populair is

Als je een rondje door de stad rijdt en er goed op let, zal het je al snel opvallen dat er tientallen mensen zijn die de ramen van hun auto hebben laten tinten. Vraag jij je af waarom ramen tinten zo populair is? Om te beginnen zorgen getinte ramen ervoor dat een auto een stoere uitstraling krijgt. Een nieuwere auto ziet er vaak nog gaver uit als je de ramen laat tinten. Rijdt je in een oudere auto? Dan kan de ramen tinten ervoor zorgen dat de auto een moderne uitstraling krijgt. Het laten blinderen van de ramen is nooit een slecht idee. Wil jij je auto er stoerder uit laten zien? Dan is het verstandig om verder te lezen. Hieronder lees je namelijk alles dat je moet weten over ramen tinten.

Verschillende aanbieders

Er zijn verschillende bedrijven waar jij je ramen kunt laten tinten. Laat je de ramen blinderen in Gelderland? Dan zijn er hele andere aanbieders dan wanneer je de autoramen laat blinderen in Groningen. Toch is het niet altijd de beste keuze om je te beperken tot je eigen regio. Als je merkt dat een bepaalde garage een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft, kun je er beter voor kiezen om iets verder te reizen. De ramen van je auto tinten kan namelijk voor een prachtige uitstraling zorgen, maar de ramen moeten dan wél op de juiste manier getint worden. Verdiep je daarom goed in de verschillende aanbieders en laat je ramen daarna pas tinten. Zo kun je er namelijk zeker van zijn dat het resultaat niet tegenvalt.

Regels voor het ramen tinten

Het is niet aan te raden om zomaar je ramen te tinten. Aan de ramen blinderen van je auto zijn bepaalde regels verbonden. De ramen van je auto moeten in Nederland minimaal een bepaald percentage licht doorlaten. Het is daarom erg belangrijk dat je de ramen laat tinten bij een garage die op de hoogte is van de regelgeving omtrent het tinten van autoruiten. Een professionele garage gebruikt meetapparatuur om na te gaan of de auto na het tinten nog steeds aan de eisen voldoet. Wanneer de ruiten van je auto te donker zijn, kan dit een boete opleveren tijdens een controle.

Zelf de autoruiten blinderen?

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om zelf hun ramen te tinten. Zelf je autoruiten blinderen is meestal echter geen goed idee. Dit heeft verschillende redenen. Om te beginnen kun je zonder de juiste apparatuur niet nagaan of je auto aan de eisen voldoet. Bovendien is het lastig om de folie zo strak aan te brengen als een garage dit doet. Een kreukel in de folie of een randje dat loslaat zorgt er al snel voor dat de uitstraling verloren gaat. In plaats van dat je auto er beter uit gaat zien, zal de auto juist een slordige uitstraling krijgen. Laat je autoruiten daarom altijd blinderen door een expert, tenzij dat je zelf voldoende ervaring hebt en over het juiste materiaal beschikt. Feit is, een expert zal je ramen tinten met de garantie op het mooiste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *